Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги, нужна ми е малко помощ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги, нужна ми е малко помощ...

Здравейте,
    Скоро се сдобих със 156-ца и сега искам да ви питам неколко неща за нея.
    1-во: след като я заведох да ми сменят ремъци, ролки, масло и т.н като първоначално обслужване, пичовете ми казаха че колата е в перфектно техническо състояние, но имало едно малко проблемче - пробката на маслото била некък странно разхлабена, и малко количество масло си се било разпръскало. Оказало се че пробката не може да се завие, поради това че е превъртяна (мисля че те са го направили тва, защото ме съмнява в гаранционен сервиз на алфа в германия, където е обслужвана колата преди тва, да превъртят пробката), поради което пича я намотал яко с тефлон и "станала работата" и само да съм "Внимавал" - КВО ПО ДЯВОЛИТЕ ЗНАЧИ ТВА?
    2-ро: като карам от време на време, само по някога се чува некво леко "прецъкване", звук подобен на почукване с безопасна игла в/у стъкло, от какво може да е тва? И е само от време на време, като минавам по неравности. На мене ми прилича на нещо свързано с движението на волана навътре и навън (не нагоре и надолу), все едно е некое зъбче.
    3-то: някой може ли да ми обясни като на начинаещ, стъпка по стъпка как да си смажа тампоните със силиконова грес (включително и къде се намират), тъй като когато е студено, колата проскърцва, при преминаването в/у легнали полицаи, а тука четох, че след като тва скърцане изчезва при топло време, то проблем са именно тампоните.

Тва е за сега! Мерси предварително!!!
    Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
    Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Какво става - никой ли не може да ми отговори?

Comment

Относно проблемите:
      1. Имах такъв проблем преди много години с един Голф/никога вече няма да се кача на такава каруца! / . Трябва да се внимава при следващата смяна на маслото - най-вероятно пробката ще се скапе тотално при следващото развиване и имаи готовност да ти направят нова резба с метчик и разбира се слагаш нова пробка с новия размер/ако е променен/ и с новата резба.
      2. Нямам представа това от какво е
      3. Скърцането почти е сигурно че е от тампоните на горния носач.Първо виж дали не са разбити тампоните и болта на съответния горен носач. Ако всичко е ОК има два варианта
      - колелото /например лявото/ пълно извито надясно ,клякаш и виждаш под калника горния носач.Пръскаш с спрей WD 40 върху 2-та тампона на горния носач. Същата процедура и от другата страна. Скърцането спира,но обикновено само за 7-10 дни.Като се стопли ще спре.
      - втори вариант- вдигаш на крик,тампоните се виждат прекрасно и тогава пръскаш.
      Дано съм ти помогнал !
      А, забравих - пия бира
      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
        Относно проблемите:
        1. Имах такъв проблем преди много години с един Голф/никога вече няма да се кача на такава каруца! / . Трябва да се внимава при следващата смяна на маслото - най-вероятно пробката ще се скапе тотално при следващото развиване и имаи готовност да ти направят нова резба с метчик и разбира се слагаш нова пробка с новия размер/ако е променен/ и с новата резба.
        2. Нямам представа това от какво е
        3. Скърцането почти е сигурно че е от тампоните на горния носач.Първо виж дали не са разбити тампоните и болта на съответния горен носач. Ако всичко е ОК има два варианта
        - колелото /например лявото/ пълно извито надясно ,клякаш и виждаш под калника горния носач.Пръскаш с спрей WD 40 върху 2-та тампона на горния носач. Същата процедура и от другата страна. Скърцането спира,но обикновено само за 7-10 дни.Като се стопли ще спре.
        - втори вариант- вдигаш на крик,тампоните се виждат прекрасно и тогава пръскаш.
        Дано съм ти помогнал !
        А, забравих - пия бира
        Най-сетне да каже некой нещо! Бирата лесна! Значи става с пренавиването и по-голяма пробка, така ли? И няма начин в момента да стане нещо, докато си карам? А за тампона, случайно една снимчица поне ако има, за да видя как иглежда...Относно звука да кажа също и че не се чува отпред, вдясно, защото видях че некои хора имат проб с клапата на климатроника

Comment

Ако са затегнали добре пробката и не ти капе масло -нямаш грижи. Е,периодично проверявай като подместиш сутрин колата дали не е капнало масълце от пробката.Капнало ли е -тичай в най-скоро време да я правят.
          Ако тотално е заминала резбата и на пробката и на болта тогава се прави нова резба и се слага нова пробка.Обикновено само се минава с метчик резбата на дупката и ...пей сърце!
          За снимка на носача - съжалявам,в момента нямам,ще щракно една утре,че сега в Ловеч вали и ще ти кача.Дано само да не забравя ,че са ми много ангажиментите.Но извии колелото на една страна ,клекни и погледни нагоре в калника над гумата,до амортисьора.Ще видиш едно плътно триъгълно бяло-сиво алуминиево тяло/това е самия носач/,като върха на триъгълника свършва до амортисьора и там е болта,който насочен надолу.В другия край/основата на триъгълника/ са тампоните,които са забряни в ушите на носача и не се виждат.Ориентирай се по болта,който минава през основата и през двата тампона Последните се виждат като едни гумени кръгчета залепени на основата на носача.Това е само ориентировъчно описание , но мисля ,че ще ти свърши работа.
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

За това със скърцането не хабете пари на вятъра за спреьове няма да стане ще спре за 20-50 км и после наново скърцат тампоните защото са превъртели и няма управия много скоро ще почнат и да хлопат омръзна ми да пиша едни и същи неща последно даже пусках и снимки на теиз тампони описвах проблемите. Скурцането може да спре ако е от тампоните на стабилизиращата щанга и ако се напръскат със бсиликонова грес или нещо подобно.
            Опита ми със пръскане със спрейове използвал съм над 10 вида мазила и праскъла и съм разбрал едно нещо най добро е едно във флакон лилава опаковка с бяла капка на него а най лошо е WD-40 то е за всичко друго но не и за тампони защото се почти се изпарява и даже се разкърцват повече. А за тампоните на горните предни носачи не ги сменяйте късат се на 10к км и отново започват да скърцат или нови носачи или полиуретан друга оправия няма.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

значи колега и аз да кажа нещо от личен опит...такаа-
              1.и аз имам този проблем и както казваш и аз се съмнявам дали те нещо нея прецакаха в сервиза дето смениха малото-казахами че неможело дасе затегне но напротив аз сам сия дозатегнах с шестограм(номера несе сещам)но пак внимателно и недокрай дане преварти,ефект има,сега само подкапва,а пичовете я бяха намазали със силикон(маслоустойчив)и течеше доста...та това е за 1-вото
              2.за скърцането и аз го имах оказасе шарнир(даже разбит и то много)един майстор прасна някаква финна грес във маншона на долния шарнир и скърцането спря-срещу 200лева ми спря и тропането щото смених носача и така това е по 2-рото
              3.може да направиш тая операция и с обикновенна грес няма да имаш проблеми няма да скарца аз на стария носач ги бях уплескал здраво и нямаше скарцане
              а аз колега несам нахален за почерпка доволно е и само мерси щот ако небяха колегите от форума тук и аз си бласках главата като добиче как да реша някои проблеми.еми успех в начинанията
              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Да само където моите са нови тампони и пак си скърцат когато е студено сутрин. Иначе сега си е ок.
                156 1.8 TS

Comment

Относно пробката върви при някои заварчик с аргон. Заварява всичко след това ти правят дупка с нова резба и си готов. Моята кошничка беше така ама овреме я видях и готово. Най-много 50 лв да те хване.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Това скърцане и аз го имах,оказа се преден носач смених го и се оправи.а относно пропката ако я завариш като сменяш маслото ко правим
                    Alfa 146 1.6 boxer 96g

Comment

156-2.4 jtd

Comment

колега (radop) искам да ти кажа само да не вярваш на никои сега щте ти кажа защо.преебами се сьединитела и отидох вав един сервиз вьв австрия при което ми оправиха сичко и след 3 месеца каране изведнаш както си карах по магистралата сьс 120 испадна един 30 см болт отдоло
                        после се опитах да го навиа но беше преебана резбата естествено отидох и ми го направиха без пари. та за това пак ти казвам не вярваи на никои.
                        Алфа Ромео 156 2.4 JTD

Comment

Разбит шарнир не се гресира или смазва че може да стане голяма бела!!!!!

Comment

"а този красиК ли беше....ти не беше ли гинеколог....преди 2 месеца купи един таралясник и вече професор;"
                            SOVA ,какви са тези простотии,като какъв се изживяваш? Идеята на форума е да помогнеш с каквото можеш,да има дискусия и всеки да сподели опита си.Това не специализирано научно-техническо списание,нали? Евала на хора като Новачев! А ти sova май не си прочел достатъчно внимателно написаното. Държа да ти обясня нещо :
                            1.не съм професор и не се правя на такъв!!!Просто се опитвам да помогна на човека с това което знам от личен опит,защото още не се е ориентирал във форума/като почти всички новаци/,а на "старите кучета"/с малки изключения/ им е под достойнството да се занимават с такива като него.
                            2. Да , гинеколог съм. Това проблем ли е да се опитвам да помогна на някой,макар и малко и за неща извън професията.Мисля,че житейския ми опит/до някъде и с автомобилите/е по-голям от твоя. Предполагам,че когато аз съм карал кола,родителите ти не са те били заченали.
                            3. По въпроса за "таралясника"- 1.въобще не е таралясник в мойте очи и за мен това е важно,а не твоето мнение за колата ми! 2.Ако изкарам пари с честен труд/за да спя спокойно/ ще си взама 159 -ка ,мисля че не необходимо да спорим на тази тема.Що не си четеш фиатския форум???
                            Голяма помия се оформи ,но ...с диваците трябва да се общува дивашки
                            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k
                              "а този красиК ли беше....ти не беше ли гинеколог....преди 2 месеца купи един таралясник и вече професор;"
                              SOVA ,какви са тези простотии,като какъв се изживяваш? Идеята на форума е да помогнеш с каквото можеш,да има дискусия и всеки да сподели опита си.Това не специализирано научно-техническо списание,нали? Евала на хора като Новачев! А ти sova май не си прочел достатъчно внимателно написаното. Държа да ти обясня нещо :
                              1.не съм професор и не се правя на такъв!!!Просто се опитвам да помогна на човека с това което знам от личен опит,защото още не се е ориентирал във форума/като почти всички новаци/,а на "старите кучета"/с малки изключения/ им е под достойнството да се занимават с такива като него.
                              2. Да , гинеколог съм. Това проблем ли е да се опитвам да помогна на някой,макар и малко и за неща извън професията.Мисля,че житейския ми опит/до някъде и с автомобилите/е по-голям от твоя. Предполагам,че когато аз съм карал кола,родителите ти не са те били заченали.
                              3. По въпроса за "таралясника"- 1.въобще не е таралясник в мойте очи и за мен това е важно,а не твоето мнение за колата ми! 2.Ако изкарам пари с честен труд/за да спя спокойно/ ще си взама 159 -ка ,мисля че не необходимо да спорим на тази тема.Що не си четеш фиатския форум???
                              Голяма помия се оформи ,но ...с диваците трябва да се общува дивашки

Comment

Working...
                              X